Manager of adviseur

Het is mijn voortdurende innerlijke strijd: ben ik (interim-)manager of ben ik adviseur? Ik heb na enkele ambtelijke rollen bij gemeenten en waterschappen ruim 12 jaar voor adviesbureau BMC gewerkt en sinds een jaar doe ik het zelfstandig – werken als interim-manager … of als adviseur.

Bij BMC kwam ik in 2000 binnen als adviseur; mijn eerste grote opdracht was ICT manager en daarnaast leidde ik een onderzoek. En ja, men wist me ook wel te vinden om ergens een mening over te hebben of over te adviseren. Begin 2003 kreeg ik een rol als crisis-manager; snel de situatie onderzoeken, adviseren over wat te doen, besluiten nemen en verantwoordelijkheid nemen. Jeetje, was ik dan alles ineen? Het leidde ertoe dat ik bij die organisatie meer dan drie jaar volledig als manager bleef werken, weliswaar in verschillende rollen. Toen ik in 2007 de interne overstap maakte naar een groep die zich vooral op de regio’s en op interim-management zou richten dacht ik dat ik de snelweg van het management was opgereden, met weinig afslagen naar advieswerk. Tsja, vanaf die tijd heb ik enkele jaren prachtig werk gedaan … als adviseur.

Manager of adviseur, maakt het wat uit? Wel wat betreft de opvatting en invulling van de taak. Als manager doe je vaak dingen die een adviseur niet in zijn hoofd moet halen. Als adviseur kun je soms dingen roepen die een manager niet in zijn hoofd moet halen. Maar beide vragen om kennis en vaardigheden die wel heel veel op elkaar lijken; je moet het alleen bewust inzetten. Dat maakt het spannend en een uitdagende combinatie. Ik heb nu anderhalf jaar als manager gefungeerd, morgen de start van een aanvullende opdracht als adviseur bij de provincie Overijssel. Twee opdrachten, twee rollen, twee maal genieten.

Zeg maar gewoon Albert, manager, adviseur en een beetje onderzoeker!

Geplaatst in Management, Persoonlijk.